ЗБУТ Обучения онлайн, дистанционни и на място

Обучения по здравословни и безопасни условия на труд

ИНТЕРЕСНО

Строим сглобяема къща струва ли си? Част 2

Още по темата дали си струва да строим сглобяема къща

  1. Олекотен фундамент на сглобяемата къща. Рамковата технология позволява използването на леки основи от ниско легло. Което дава значителни икономии в строителството, включително и време.
  2. Липса на улягане на къщата. Голям плюс! Веднага можете да започнете довършителни работи (включително фасадата) и следователно да се нанесете за живеене в най-кратки срокове, няма нужда да организирате допълнително отопление на помещенията, ако дървото е влажно, няма риск от изкривяване на стените по време на улягането, което може да създаде много проблеми, включително и дори промяна на геометрията на покрива.
  3. Екологично безопасни са сглобяемите къщи

Основните компоненти на това да строим сглобяема къща, в допълнение към дървената рамка, са също така изолация и др.. Като продукт на обработката на дървесината, тези материали запазват свойствата си. Но съдържат други компоненти, които повишават експлоатационните характеристики и в същото време не представляват заплаха за хората, за което има подходящи доказателства. В близкото минало производителите напълно са се отказали от употребата на формалдехид в своите продукти, въпреки факта, че концентрацията му е била ниска и безопасна за хората.

  1. Лекота и достъпност на интериорната декорация. Това е голям плюс. Не е необходимо да измазвате стените (тухла, пенобетон) или да създавате допълнителна рамка с материал от плочи (дървена къща) вътре, достатъчно е да шпакловате фугите и местата на закрепване на самонарезни винтове и можете да залепите отгоре тапети – стените са равни сами по себе си! Това се отнася и за тавана. Също така няма нужда да се организират замазки на пода, както в случая с подови плочи – подът вече е готов за допълнителна покеривка, каквато пожелаете. Всичко това значително намалява времето и разходите, освен това прави възможно сами да направите декорацията.
  2. Сглобяемите къщи са с добра устойчивост на земетресение. Рамковите къщи са способни да носят товар до 9 точки. В Япония се предпочита този тип къщи.

Към Част 3