ЗБУТ Обучения онлайн, дистанционни и на място

Обучения по здравословни и безопасни условия на труд

ИНТЕРЕСНО

Сглобяема къща, струва ли си да строим? Част 3

Сглобяема къща, струва ли си да строим? Част 3 продължаваме с предимствата, които може да получите

Сглобяема къща предимства

  1. Огромен брой цикли на замразяване / размразяване. Голям плюс – възможно е да експлоатирате къщата без проблеми целогодишно. В същото време, без да поддържате определена температура във вашето отсъствие. И да отделите само малко време за затопляне на сглобяемата къща.
  2. Целогодишно строителство. Няма ограничение за строителния сезон. Къщата е построена по всяко време, при температура на околната среда от -15 ° C.
  3. На място няма нужда от кран и друга тежка строителна техника. Рамковата къща е построена само от бригадата, защото няма масивни конструктивни елементи. Което е уместно, когато няма възможност за преминаване на тежко оборудване и разбира се ви позволява да спестите достатъчно.
  4. Лесен достъп до съдържанието на стената и пода. Дизайнът позволява достъп до вътрешни комуникации и изолация. Ако е необходимо. Например в случай на появата на нов, по-напреднал вид изолация, подмяната му няма да бъде трудна, като по този начин удължава работата на къщата с десетилетия!
  5. Липса на пропуски и други течове при сглобяемата къща
  6. Голям плюс е, че перфектните равномерни повърхности практически премахват пролуките и други течове, а тези, които остават равномерно запълнени с изолация, освен това използваната хидро- и устойчива на вятъра мембрана елиминира всеки най-малък поток от въздушни маси в стената, което е голям плюс.
  7. Способността за бързо и нескъпо струващо демонтиране. Това е уникален плюс – къщата може бързо и евтино да бъде демонтирана, транспортирана и след това да бъде сглобена отново на ново място – освен ако, разбира се, не се погрижите за това, дори по време на проектирането и не осигурите такава възможност.
  8. Липса на мокри цикли в строителството. Това прави конструкцията независима от източниците на водоснабдяване и независима от околната температура.
  9. Комфортен микроклимат в помещенията. Благодарение на използването на дърво и изделия от дърво, рамковата структура запазва всички свойства на дървена къща, а именно способността да приема и да дава влага и дифузни газове, осигурявайки т.нар. „Дишане” на стените, което създава специален микроклимат.
  10. Малка дебелина на стената. Спестява допълнителни квадратни метра.