ЗБУТ Обучения онлайн, дистанционни и на място

Обучения по здравословни и безопасни условия на труд

ИНТЕРЕСНО

Професионални прахосмукачки обзор на различни видове

Професионални прахосмукачки обзор на различни видове с полезна информация от нас

Професионални прахосмукачки

Основната разлика между изправената, вертикалната прахосмукачка е, че тя има всички необходими части за почистване – контейнер за прах, въздушна помпа, филтри, бункер за вода и батерия или кабел. Ето защо тези модели професионални прахосмукачки са най-популярни сред останалите.

Най-добре е да изберете модел с висока смукателна мощност с ниска консумация на енергия. Мощността на устройството е пряко свързана с шума при работа. Най -големият недостатък е теглото му. Той е доста тежък именно поради наличието на всички елементи за почистване, така че не е подходящ за всички. Освен това е доста шумно, така че важните семейни въпроси трябва да бъдат оставени за по -късно. И съседите може да са недоволни от времето за почистване.

Тези прахосмукачки са трудни за използване на труднодостъпни места, на прагове или стълби. Дължината на кабела може да бъде много по-къса, така че ако вашият дом има малко изходи, трябва да помислите за друг вариант.

Можете също да изберете безжичната опция, но те имат много по-малка мощност от кабелната.

Но този вид прахосмукачка има и редица предимства:

  • Антиалергенни филтри. Това е много важно, ако в къщата има домашни любимци или малки деца.
  • Ергономична дръжка. Този модел се нарича най -удобният.
  • Наличието на аквафилтър. Това е много важен момент, тъй като прахът не преминава през обикновен въздушен филтър, а през воден филтър. Това осигурява допълнителен комфорт. Благодарение на филтъра всички прахови частици остават във водата и излиза чист въздух.

Допълнителни функции: наличието на филтри с висока чистота, подвижна дръжка, автоматично навиване на кабела, електрически и турбо четки, отделни резервоари за вода и подвижен смукателен блок.

Миещи прахосмукачки

Миещи професионални прахосмукачки се отличават с удобна система за филтриране на вода, която се използва за химическо чистене. Днес това е най -добрият помощник в къщата. Той е сравнително малък и благодарение на дюзата пръска вода и след това, заедно с праха, я отстранява обратно. Това е доста проста процедура, като се има предвид, че прахосмукачката е оборудвана с два резервоара, между които има кош за събиране на мръсна вода.