ЗБУТ Обучения онлайн, дистанционни и на място

Обучения по здравословни и безопасни условия на труд

ИНТЕРЕСНО

Приложение на интравенозните инфузии

Приложение на интравенозните инфузии полезна информация

Приложение на интравенозните инфузии

Интравенозни инфузии се прилагат при изгаряния, сепсис, бъбречни заболявания, отравяния, за отстраняване на токсични вещества от тялото.

Не само водно-солеви разтвори могат да се прилагат интравенозно, но също така и кръвни препарати. Кръвните препарати са незаменими при критично болни пациенти със значителна загуба на кръв или съществуваща анемия.

Също така, много често въвеждането на кръвни продукти е необходимо по време на извършване на спешни операции.

Интравенозните инфузии при животни

Интравенозните инфузии са незаменим помощник на ветеринарните лекари при лечението на много сериозни заболявания. В същото време трябва да се знае, че има патологии, при които инфузионната терапия е противопоказана и само може да доведе до влошаване на състоянието на пациента. На първо място, това са сериозни нарушения на сърдечно-съдовата система, белодробен оток и други.

Приложение на интравенозните инфузии. Въвеждането на лекарства е интензивна терапия, което означава, че тя трябва да се извършва само под наблюдението на ветеринарен лекар в клиниката. Важно и необходимо е да се следи обемът на интравенозната инфузия, скоростта на вливане на разтвора и от какви лекарства се нуждае пациента в момента. ТрябвВажно е да се помни, че прекомерното количество течност и още по-бързото й въвеждане може да навреди на животното. Това може да доведе до такива последици като оток не само на периферните тъкани, но и на белите дробове!

Във ветеринарните клиники на Вашия нуждаещ се домашен любимец  може да се направи интравенозна инфузия, интравенозна инжекция и други процедури под постоянния надзор на ветеринарен специалист.

Интравенозни инфузии за лечение на пациенти

Инфузионната терапия или вътревенозните инфузии са технология за интравенозно инжектиране на различни лекарства за лечение на широк спектър от заболявания, нормализиране на киселинно-алкалния баланс, на водно-електролитния баланс в тялото на пациента.

Препаратите се избират в зависимост от съществуващото заболяване и неговия етап. Те са в състояние да облекчат болката, да стабилизират кръвното налягане и т.н.