ЗБУТ Обучения онлайн, дистанционни и на място

Обучения по здравословни и безопасни условия на труд

ИНТЕРЕСНО

Предимства на глутатиона

Предимства на глутатиона полезна информация от нас

Предимства на глутатиона

Веществото глутатион помага на човек да поддържа външна красота, младост и отлично здраве. Синтезира се в помага човешкото тяло, но в някои случаи това количество не е достатъчно за организма. Каква е ползата от глутатиона, от какви източници може да се получи и какъв е рискът от дефицит на този антиоксидант?

Ние сме клиника Ревив София. Адрес: гр. София, ул. Хенрих Ибсен №13,South Park Building, срещу Paradise Center. Телефон за записване за преглед и терапия:+359 (0)876 442 445.

Какво е глутатион

Глутатионът е трипептид, чиято молекула съдържа цистеин, глутаминова киселина и глицин. Той също така включва сяросъдържащи групи, които са в състояние да „привличат“ токсини, свободни радикали, вредни химични съединения и тежки метали и след това бързо да ги извеждат от тялото. Благодарение на това глутатионът е в състояние да предпазва клетките на тялото от увреждане, удължавайки младостта и повлиява положително цялостното здраве.

Глутатионът се синтезира в човешкото тяло от аминокиселини, които образуват трипептидна молекула. Количеството му в организма може да намалее под въздействието на инфекции, радиация и лоша екология, както и в резултат на употребата на много лекарства.

Човешкото тяло не усвоява глутатиона, който идва с храната, а възприема този трипептид под формата на хранителни добавки.

Човешкото тяло постоянно съдържа свободни радикали, които могат да увредят молекулярните вериги на други вещества и дори да разрушат структурата на ДНК веригите, провокирайки образуването на ракови тумори. Това води до нарушаване на биохимичните процеси, увреждане на клетките на различни тъкани. Глутатионът елиминира свободните радикали, забавяйки процеса на стареене на тялото.

Трипептидът е в състояние да нормализира кръвната захар, стимулира храносмилането и ускорява процеса на регенерация на клетките след физическо натоварване. Глутатионът блокира негативните ефекти на токсичните вещества върху клетките на мозъка и черния дроб. Повишава издръжливостта на организма и укрепва имунната система. Трипептидът също така помага в борбата с възпалението. Предотвратява депресията и подобрява мозъчната функция, намалявайки риска от развитие на заболявания на нервната система.

Прочете още за предимствата на глутатиона