ЗБУТ Обучения онлайн, дистанционни и на място

Обучения по здравословни и безопасни условия на труд

ИНТЕРЕСНО

Какви са ограничения има при вземането на автомобил под наем

Има фирми за рент а кар услуга, които поставят лимит на общ или дневен пробег на предоставените кола под наем. Винаги трябва да уточните предварително тази точка, за да планирате правилно маршрута и неговия пробег. При превишаване на този лимит е възможна глоба, която ще увеличи наемната цена.

Друго ограничение се отнася до броя на шофьорите, които ще управляват колата под наем.

Много фирми изискват допълнително заплащане за факта, че не само наемателят ще бъде шофьор. Ако по време на ПТП се окаже, че е шофирал външен човек, който не е посочен в договора за отдаване на автомобил под наем, това е изпълнено с глоба, която ще бъде приспадната от депозита.

 

За какво можете да получите глоба при връщане на кола под наем

Тъй като фирмата за рент а кар услуга предоставя чист автомобил за отдаване под наем, отвътре и отвън, е необходимо да го върнете в същото чисто състояние. Ако е мръсен, ще трябва да заплатите няколко пъти по-висока сума от услугите на автомивката.

Вторият случай, в който можете да получите глоба, е връщзнето на наетия автомобил с полупразен резервоар. При получаване на автомобил под наем количеството гориво се посочва в акта за приемане и предаване. Често се доставя с пълен резервоар. Ако е празен или в него има по-малко гориво, отколкото е било, ще трябва да платите глоба.

Връщане на взетия автомобил под наем по-късно от посочения в договора срок (дата и час). Тъй като тази кола може да бъде резервирана от следващия клиент, тогава, закъснявайки с връщането му, можете да „ударите“ кръгла сума.

 

Ето защо трябва много внимателно да изберете компания за кола под наем.

Проучете договора и акта за приемане и предаване на автомобила, внимателно го огледайте, преди да го получите и върнете. Това ще ви помогне да избегнете много неприятности.

Ако имате някакви въпроси или искате да наемете кола във Вашия град, търсете реномирани рент а кар компании. Нашите специалисти са винаги на Ваше разположение.