ЗБУТ Обучения онлайн, дистанционни и на място

Обучения по здравословни и безопасни условия на труд

ИНТЕРЕСНО

За най-добрият детски килим с голям размер

Да видим какво може да се каже за един детски килим:

 • Размерите на един детски килим Ви позволява да поставите голям брой деца върху него.
 • Гумираната основа не позволява детския килимт да се плъзга по пода.
 • Влагата се абсорбира от килима, но не прониква през него, подът ще остане чист.
 • Колективните игри и занимателни дейности на мека повърхност на този килим ще бъдат много по-удобни и приятни. Големите екземпляри могат да бъдат направени от всякакви приятни на допир и екологично чисти материали.
 • Важно е редовно да почиствате такъв килим, да го чисите с прахосмукачка и да изтъквате всички малки петна от него.

 

Характеристики на детския килим с голям размер:

Големият детски килим може да се състои от няколко части, тази опция е по-скоро като пъзел. Материалът трябва да е екологичен. Купчината на този детски килим не трябва да е твърде дълга, тъй като не е много удобно да се играе върху рошав екземпляр и в него ще се натрупа повече мръсотия.

 

Кои са плюсовете на големия детски килим:

Голямата площ ще побере много деца за игра. Големите размери  на такъв детски килими сигуряват сигурност по целия периметър на килима. Модерните детски килими са с красиви десени на детска тематика. Можете да изберете вариант за момиче или момче, а магазините предлагат и неутрални цветове.

 

Кои са минусите на такъв детски килим:

Заема голяма площ. И ако големият детски килим има дълга купчина, тогава е необходима по-задълбочена грижа, трябва да се поддържа чистота в детската стая през цялото време. Също така недостатъците включват високата цена, която е свързана с размерите.

 

Най-добрият детски килим за гимнастика

Най-добрият в своята категория детски килим за гимнастика е гумената версия на компанията Inex. Размерите на продукта са 140 на 60 см, тази опция е подходяща както за дете, така и за възрастен. Дебелината на този модел е 1 сантиметър. Повърхността е проектирана да абсорбира удара и да предотвратява подхлъзване.

Цветовата им гама се избира според вкуса. Все пак говорим за най-добрият килим за гимнастика. Плътните цветове, в които е направен този продуктът на компания Inex., не отвличат вниманието от гимнастиката. Дебелината на детския килим за гимнастика осигурява мекота и безопасност по време на тренировка.

Гимнастическите детски килими са предназначени за спорт, пилатес, йога и фитнес. Платното е със стандартен размер, за да можете да легнете върху него. Детските опции се избират според растежа на детето. Основната цел е да предпазва от нараняване по време на тренировка.

Гимнастическите детски килими са изработени от специални материали:
 • Поливинил хлорид.
 • Термопластични.
 • Каучук с каучукови примеси или с добавка на влакна от юта.
 • Каремаци.

 

Характеристики на детските гимнастически килими:
 • Стандартни размери на платното.
 • Лекотата на продукта.
 • Противоплъзгащо покритие.