ЗБУТ Обучения онлайн, дистанционни и на място

Обучения по здравословни и безопасни условия на труд

ИНТЕРЕСНО

Да строим сглобяема къща, дали си струва?

Плюсовете, които хората съобщават за това, дали си струва да строим сглобяема къща:

  1. Ниска цена на строителството на сглобяемите къщи.

Да строим сглобяема къща

Днес да строим сглобяема къща е най-достъпната технология от всички използвани. Без дори да се отчита цената на основата и довършителните работи. Не случайно сглобяемите къщи са най-разпространените в целия цивилизован свят!

  1. Висока скорост на строителство. Продължителността на строителния цикъл е една от най-ниските. Екип от строители от 5 човека ще построи къща със среден размер. За не повече от 1 летен месец. Без да се брои времето за фундамента и довършителни работи.
  2. Ниски експлоатационни разходи е другият плюс на сглобяемите къщи.

Освен ниските разходи за отопление, сглобяемата къща не се нуждае от постоянна поддръжка

Например, за разлика от дървените къщи, където фасадата трябва периодично да се поддържа.

  1. Ниска топлопроводимост на строителните конструкции на сглобяемите къщи. Голям плюс. Това Ви позволява да намалите разходите за отопление през зимата и да поддържате хладно през лятото, като по този начин гарантирате високо ниво на комфорт.
  2. Нисък топлинен капацитет на строителните обвивки. Голям плюс е – Това Ви позволява гъвкаво да използвате отоплителната система и в тези помещения, където е необходимо, което спестява и увеличава комфорта на сглобяемата къща. В допълнение, това предимство дава възможност в случаи на непостоянно местоживеене, пребиваване, сглобяемата Ви къща много бързо да се стопли до желаната температура.
  3. Още един плюс е добрата звукоизолация на помещенията на сглобяемата къща. Прилагайки звукоизолация вътре в стените, преградите и таваните, е възможно да се постигнат много високи нива на звукоизолация в широк звуков спектър.
  4. Способността да се прекарват комуникации вътре в стените. Една от характеристиките на технологията на рамката е, че тя Ви позволява да прекарате електричество, вентилационни канали, както и тръби за вода и отопление вътре в стената или преградта без допълнителни разходи и специални инструменти, което дава безспорни естетически предимства на всяко помещение.

Към Част 2